این روزها شاهد فراخوان چندین محصول عمده در سال به دلیل مواد غذایی آلوده هستیم. همان میکروارگانیسم هایی که روی غذا زندگی می کنند نیز می توانند در کمین آب ما باشند. خوشبختانه، اکثر دولت ها استانداردهای سختگیرانه ای برای تمیز نگه داشتن منابع آب خود دارند. علیرغم تمام تلاشهایشان، هنوز هزاران نفر سالانه به دلیل نوشیدن آب آلوده بیمار میشوند.
بیماری های منتقله از طریق آب بیشترین خطر را برای نوزادان، کودکان و افراد مسن ایجاد می کند. آنها ممکن است از کم آبی شدید رنج ببرند که می تواند منجر به مرگ شود. بنابراین، نظارت بر آب آشامیدنی خود - از جمله آب شیرهای آشپزخانه - به نفع همه است. در ایالات متحده، آلودگی آب نادر است اما غیرممکن نیست. اینها پنج میکروارگانیسم خطرناکی هستند که می توانند آب آشامیدنی را آلوده کنند.
1. Escherichia Coli
این باکتری که با نام E.coli نیز شناخته می شود، می تواند باعث ناراحتی معده، گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال در میزبان شود. افراد می توانند با خوردن غذا یا نوشیدنی های آلوده به E. coli مبتلا شوند. E.coli برای کودکان کوچک، افراد مسن و هر کسی که مستعد کم آبی بدن است بسیار مضر است.
2. Legionella Pneumophila
لژیونلا پنوموفیلا یک باکتری بیماری زا و عامل اصلی بیماری لژیونر است که سیستم تنفسی را به شیوه ای مشابه ذات الریه تحت تاثیر قرار می دهد. علائم شامل مایع در ریه ها، سرفه های مداوم، لرز، دردهای عضلانی و خستگی است. لژیونلا پنوموفیلا در آب های شیرین رشد می کند و از طریق استنشاق یا آسپیراسیون آب آلوده منقبض می شود.
3. Salmonella
عفونت سالمونلا زمانی رخ می دهد که افراد غذا یا آب آلوده مصرف می کنند. این باکتری پس از خوردن، مجرای روده را آلوده کرده و باعث تب، گرفتگی عضلات شکم و اسهال می شود. در حالی که بیشتر موارد کشنده نیستند، سالمونلا می تواند منجر به کم آبی شدید شود. همچنین اگر به خارج از مجرای روده و در جریان خون گسترش یابد، می تواند بسیار جدی باشد.
4. Cryptosporidium
کریپتوسپوریدیوم یک انگل است که می تواند باعث سرفه شدید، اسهال آبکی یا هر دو در انسان شود. بر اساس CDC، این عامل اصلی بیماری های ناشی از آب در ایالات متحده است. مسافران بین المللی به ویژه در معرض قرار گرفتن در معرض قرار دارند، اما کریپتوسپوریدیوم هنوز در تمام مناطق ایالات متحده یافت می شود.
5. Giardia Lamblia
ژیاردیا لامبلیا یک میکروارگانیسم انگلی است. نوشیدن آب آلوده رایج ترین روشی است که این انگل جمعیت های انسانی را آلوده می کند. ژیاردیا باعث مدفوع شل و چرب، درد شدید معده و خستگی می شود.
پیشگیری و ایمنی
رعایت بهداشت یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از آلوده شدن به باکتری های مضر است. غذایی که مصرف می کنیم باید کاملا پخته باشد و نوشیدنی های ما باید پاستوریزه شوند تا هر گونه میکروارگانیسم را از بین ببرد. همچنین باید مطمئن شویم که آب آشامیدنی ما از منابع مطمئن تامین می شود.
منابع آب شهری برای آشامیدن ایمن هستند، اما هنوز هم آلایندهها میتوانند از خطوط لولهکشی وارد خانههای ما شوند. ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم به دلیل مقاومت در برابر کلر بسیار انعطاف پذیر هستند. در بیشتر موارد، آب لوله کشی کاملاً ایمن برای نوشیدن است، اما یک فیلتر آب می تواند یک لایه حفاظتی اضافی اضافه کند.
بیشتر بخوانید: تفاوت بین آب تصفیه شده با آب مقطر چیست؟